Alceño Monastrell Tempranillo Syrah

7,50 per fles

Deze blend van Monatrell, Tempranillo en Syrah heeft een mooie kersenrode kleur met aan de rand een lichte paarse gloed. In de neus komen vooral tonen van rood en zwart fruit naar voren afgewisseld met zoethout en viooltjes. In de smaak zet de wijn breed in met een zijdezachte en evenwichtige balans tussen het fruit en de specerijtonen.

De druiven die gebruikt zijn voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden die ouder zijn dan 15 jaar. Hierdoor is de opbrengst per druivenstok nooit meer dan 2.5 kg waardoor er druiven met veel concentraat geoogst worden.

Beschrijving

Bodegas Alceno is een familiebedrijf opgericht in 1870 en gelegen in het hart van Jumilla. Tegenwoordig in handen van de familie Bastide. Door toepassing van nieuwe en moderne technieken van wijnmaken en door voortdurende innovaties in de faciliteiten voldoen ze aan de hoogste kwaliteitseisen. De wijnen blinken uit in zuiverheid en de Sauvignon Blanc heeft een uitzonderlijk expressief aroma!

Bodegas Alceño groeit voortdurend en past zich aan nieuwe kwaliteitscertificeringen en consumenteneisen aan. Deze wijnmakerij zet zich in voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe wijnbereidingstechnieken en zet zich in voor de bescherming van het milieu

De inheemse variëteit die hier groeit is Monastrell, die zijn habitat in dit gebied vindt en voldoet aan drie fundamentele vereisten: combinatie van druivensoort, bodemsamenstelling en klimaat. Dit draagt ertoe bij dat de druif zijn maximale kleur- en smaakkenmerken ontwikkelt, wat synoniem is met kwaliteit.

De filosofie en identiteit van Alceño is om de traditie te behouden, van de zorg en controle in de wijngaard op een duurzame manier, door alle werken en processen in de wijnmakerij op een natuurlijke manier zorgvuldig uit te voeren tot de uiteindelijke botteling van de wijnen.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

, ,

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel