Alceño Sauvignon Blanc

7,50 per fles

Fris, de dominante druivensoort in deze wijn is Sauvignon Blanc, afkomstig uit het hoogste gebied van de D.O., Trellised wijngaarden, geïrrigeerd om de zuurgraad en de frisheid in evenwicht te houden. De productie gebeurt bij lage temperaturen om de primaire aroma’s te behouden en een goede aromatische intensiteit te verkrijgen.
Glanzende lichtgele kleur, met een grote aromatische intensiteit die doet denken aan tropisch fruit, bloemen en noten. In de mond is hij rond, lang, evenwichtig en persistent.

Beschrijving

Bodegas Alceno is een familiebedrijf opgericht in 1870 en gelegen in het hart van Jumilla. Tegenwoordig in handen van de familie Bastide. Door toepassing van nieuwe en moderne technieken van wijnmaken en door voortdurende innovaties in de faciliteiten voldoen ze aan de hoogste kwaliteitseisen. De wijnen blinken uit in zuiverheid en de Sauvignon Blanc heeft een uitzonderlijk expressief aroma!

Bodegas Alceño groeit voortdurend en past zich aan nieuwe kwaliteitscertificeringen en consumenteneisen aan. Deze wijnmakerij zet zich in voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe wijnbereidingstechnieken en zet zich in voor de bescherming van het milieu

De inheemse variëteit die hier groeit is Monastrell, die zijn habitat in dit gebied vindt en voldoet aan drie fundamentele vereisten: combinatie van druivensoort, bodemsamenstelling en klimaat. Dit draagt ertoe bij dat de druif zijn maximale kleur- en smaakkenmerken ontwikkelt, wat synoniem is met kwaliteit.

De filosofie en identiteit van Alceño is om de traditie te behouden, van de zorg en controle in de wijngaard op een duurzame manier, door alle werken en processen in de wijnmakerij op een natuurlijke manier zorgvuldig uit te voeren tot de uiteindelijke botteling van de wijnen.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

,

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel