Azabache Rioja Crianza

10,75 per fles

Deze Rioja blend van de Tempranillo, Garnacha en Mazuelo heeft een mooie dieprode kleur met robijnrode randen. In de geur komen we zachte aroma’s van rode en zwarte bessen tegen welke goed vermengd zijn met geroosterde tonen en vanille. In de mond proeven wij dit terug aangevuld met aardbei en framboos en in de afdronk een vleugje karamel. De elegante tannines zorgen ervoor dat deze wijn mooi in balans is. De wijn heeft 12 maanden op zowel Amerikaans als Frans eikenhout liggen rijpen en daarna nog 6 maanden flesrijping.

Beschrijving

Sinds 1956 produceren ze bij Fincas Azabache al hedendaagse wijnen. In totaal bezit deze corporatie 502 hectare waarbij ieder stukje land zo is ingedeeld om de beste kwaliteit voor de druiven te kunnen garanderen. Hierbij spelen de leeftijd van de wijnstokken, de hoogte waarop deze groeien en de bodem een zeer belangrijke rol. Dit doen ze op het stuk land dat Fincas de Azabache heet. Dit is een plek in het hart van de vallei. Zeer beschut tegen de koude wind en veel zon met een uitzonderlijk goed terroir. Aldeanueva de Ebro ligt op een hoogte tussen de 350 en 600 meter en is een plek die uniek is in zijn diversiteit. Hier heerst een continentaal klimaat met Atlantische en Mediterrane invloeden.
De druif wordt geoogst in de tweede helft van de maand september en de eerste week van oktober, wanneer de druif het optimale punt van fenolische rijpheid bereikt. Voor de bereiding van deze wijn wordt gebruik gemaakt van een selectie van druiven, afkomstig van percelen van betere kwaliteit. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur tussen 25-28ºC. Automatische regeling van overpompen voor de extractie van aromatische en kleurstoffen.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

, ,

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel