Bailly Lapierre Crémant de Bourgogne Réserve brut

16,95 per fles

De Crémant de Bourgogne van Bailly Lapierre is een echte dorstlesser. Door de fijne zachte mousse is het een mooie toegankelijke mousserende wijn. De kleur is bleekgeel en in de neus herkennen we verschillende soorten van geelfruit afgewisseld met briochedeeg. In het mondgevoel is de wijn vooral sappig en romig met een volle fruitige en notige afdronk. Deze mousserende wijn uit de Bourgogne combineert goed met gerookte zalm.

Beschrijving

De wijn is afkomstig van Cave de Bailly-Lapierre, een top producent in Crémant de Bourgogne op slechts op zo’n 80 kilometer afstand van de Champagne. De wijnen rijpen in een oude steengroeve van 4 hectare groot. Crémant de Bourgogne wordt gemaakt volgens de méthode traditionelle, de methode waarmee ook champagne wordt gemaakt. Ook worden ongeveer dezelfde druivensoorten gebruikt.

In het dorp Bailly, vlakbij Auxerre,  produceren ze sinds 1972 in ondergrondse steengroeve de mousserende wijnen. Deze bieden unieke en natuurlijke omstandigheden wat tegoeden komt van de smaken in de wijn. De druiven worden allemaal met de hand geoogst en daarna direct gevinifieerd en met veel geduld laten ze de wijn rijpen.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

, ,

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel