Cellers Unio Convey Priorat

17,75 per fles

Donker robijnrood van kleur met hints van paars. Aroma van rood fruit, met geroosterde tonen en hints van rozijnen. In de mond is het vol en krachtig, geconcentreerd en doet het denken aan conserven en cacao. Zeer lange en goed uitgebalanceerde afdronk. Heerlijk te combineren met gerechten met paddenstoelen of met stoofpotjes.

Beschrijving

Bij Cellers Unio werken ze volledig biologisch. Dit doen ze om zo uitstekende wijnen te maken die dienen als een eerbetoon aan het werk van de boeren. Op deze manier houden ze de geest levend van van al die generaties die hun leven hebben gewijd aan de landbouw. Sinds 1942 maken ze bij Cellers Unio al hoge kwaliteit Priorat wijnen. Met als resultaat dat in 1970 de eerste wijn werd geëxporteerd. Vandaag de dag zijn de wijnen van Unió in meer dan 30 landen te verkrijgen.

Tegenwoordig is de Gekwalificeerde Oorsprongsbenaming Priorat een van ‘s werelds meest prestigieuze wijnproducerende regio’s. DOQ Priorat ligt in het centrum van Catalonië, in een onbevolkt en onherbergzaam gebied.

De wijnstokken groeien op arme, rotsachtige bodems. Ze zijn geplant op berghellingen, in terrassen op een hoogte tussen 100 en 700 meter boven zeeniveau. Het grootste deel van het land in Priorat bestaat uit silica-leisteen, door de lokale bevolking bekend als “llicorella”, en het is de llicorella die Priorat-wijnen hun unieke karakter geeft. De gemiddelde productie per wijnstok is vaak minder dan 1 kg, en dit verleent de druiven uitstekende eigenschappen, die in de handen van een goede wijnmaker puur goud worden.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

,

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel