Chateau Rochecolombe Côte du Rhône Clairette

13,95 per fles

De wijn heeft een prachtig complexe vanille neus met verdere aroma’s van gedroogd fruit hij doet een beetje geroosterd en rokerig aan met een mooie elegantie. In de mond is hij krachtig en geraffineerd en heeft hij een aanhoudende afdronk.

Beschrijving

Chateau Rochcolombe is opgericht door de Belg Robert Herberigs. Hij was een bekende beeldend kunstenaar en songwriter. In 1925 kocht hij het Château als een tweede huis toen stond er alleen nog een grote boomgaard waar vooral abrikozen groeide. Daarnaast stond een klein penceeltje met wijnstokken. Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert en zijn vrouw Geneviéve het landgoed over. Zij kozen ervoor om de abrikozenvelden om te toveren tot wijngaarden. De eerste 15 jaar verkochten zij de druiven aan een grote coöperatie uit Chateauneuf-du-Pape. In de jaren 60 bouwde hij een eigen wijnkelder om zo de productie van de Côte du Rhône wijn zelf te regelen. Dit was voor die tijd een zeer ongewone stap omdat de belangrijkste productie toen een “simpele” tafelwijn was.

Op dit moment staat Roland met zijn gezin aan het roer van dit prachtige wijndomein. Alle wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken om biodynamisch te werken. De wijnen hebben veel concentraat en de meeste zijn niet gefilterd. De druiven worden met de hand geplukt, de inweking duurt 1 nacht waarna de druiven in de vroege ochtend worden geperst. De vinificatie wordt eerst opgestart zonder gist, dat wordt later pas toegevoegd. De wijn rijpt in 400L vaten gedurende 6 tot 8 maanden.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel