Chateau Rochecolombe Côte du Rhône rouge

13,75 per fles

Deze Côtes du Rhône heeft een mooie dieprode kleur van granaatappel. Hij is gestructureerd, rond, elegant en goed uitgebalanceerd. Hij heeft aroma’s van rood fruit, leer en cacao. We proeven een lichte rijpheid in de mond, de tannines zijn fijn.

Beschrijving

Chateau Rochcolombe is opgericht door de Belg Robert Herberigs. Hij was een bekende beeldend kunstenaar en songwriter. In 1925 kocht hij het Château als een tweede huis toen stond er alleen nog een grote boomgaard waar vooral abrikozen groeide. Daarnaast stond een klein penceeltje met wijnstokken. Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert en zijn vrouw Geneviéve het landgoed over. Zij kozen ervoor om de abrikozenvelden om te toveren tot wijngaarden. De eerste 15 jaar verkochten zij de druiven aan een grote coöperatie uit Chateauneuf-du-Pape. In de jaren 60 bouwde hij een eigen wijnkelder om zo de productie van de Côte du Rhône wijn zelf te regelen. Dit was voor die tijd een zeer ongewone stap omdat de belangrijkste productie toen een “simpele” tafelwijn was.

Op dit moment staat Roland met zijn gezin aan het roer van dit prachtige wijndomein. Alle wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken om biodynamisch te werken. De wijnen hebben veel concentraat en de meeste zijn niet gefilterd.
De druiven worden grotendeels handmatig geoogst en gaan daarna de sorteertafel op, voor het verwijderen van alle steeltjes en bladresten. Dan volgt een fermentatie tussen de 10 en 15 dagen bij een temperatuur van 28 tot 32 graden. De wijn rijpt 12 tot 15 maanden in betonnen cuves.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

,

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel