Dornier Moordenaarskloof Tinta Barocca

21,50 per fles

Dit is een volle en aromatische wijn met hints van framboos, moerbei en aromatische kruiden. Op het pallet is de wijn geconcentreerd met rijkdom en structuur. De tannines zijn fijn, rijp en romig en in balans met het fruit. De wijn heeft een lange afdronk. Deze wijn is een echte weerspiegeling van Tinta Barocca van oude wijnstokken in het Swartland.

Beschrijving

Tinta Barocca is een van de meest aangeplante druivenrassen in de Douro, Portugal. Het is een van de vijf soorten die zijn toegestaan bij de productie van port. Tinta Barocca was de eerste Portugese variëteit die in Zuid-Afrika werd aangeplant. Het wordt gebruikt om wijnen in portstijl te maken en is van oudsher een zeer belangrijk onderdeel van gemengde rode wijnen vanwege de goede kleur en natuurlijke zuurgraad. Tinta Barocca van oudere wijnstokken leent zich voor de productie van premium rode wijnen met een groot karakter en complexiteit. De Tinta Barocca die wordt gebruikt om deze wijn te produceren, wordt verbouwd als bushvines op de hellingen van de Paardeberg in het Swartland. De wijnstokken zijn in 1971 geplant in afgebroken graniet met een portie koffiesteen. Door al deze factoren is de opbrengst van deze wijngaard van nature erg laag en hebben de druiven een geweldige kleur en concentratie.

De druiven worden eind februari in de koele ochtenden met de hand geoogst. De trossen worden ontkalkt en de gisting vindt vier keer per dag plaats in temperatuurgecontroleerde open hoge vergisters met punch downs. Malolactische gisting vindt plaats op vat en de wijn wordt in totaal 17 maanden op vat gerijpt.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel