Finca Bacara ‘Crazy Grapes’ Monastrell
11,25 per fles
Deze wijn heeft een mooie dieppaarse kleur die typerend is voor zijn jeugd. In de neus herkennen we florale aroma’s met wat hints van vanille en balsamico, rijp donkerbruin en een aardse ondertoon. In de smaakt heeft de wijn een mooi vol en levendig mondgevoel. Het donkere fruit en kruidige tonen komen mooi naar voren. In de mollige afdronk proeven wij ook chocolade en iets rokerigs.
Beschrijving
Finca Bacara is gelegen in het Zuid-Oosten van Spanje en bevindt zich op een vallei op 900 meter boven de zeespiegel. Dit jonge wijnbedrijf is in 2016 begonnen met een project dat is ontstaan uit het doorzettingsvermogen van de eigenaren. Het doel van dit project was de beste expressie van wijnen en oude Monastrell-wijnstokken over te brengen, maar daarnaast ook om het klimaat, de bodem en de omgeving te erkennen die getuige zijn van de groei door de tijd heen.
Zij maken de wijnen op de meest natuurlijke manier. Dit houdt in dat er minimale andere producten worden gebruikt tijdens de oogst en het productieproces. Alle oogsten vinden worden met de hand uitgevoerd. Als eerbetoon aan het land werkend ze uitsluitend met de Monastrell-druiven.
Dit zeggen de wijnmakers zelf over Crazy Grapes:
“Het beste gesprek komt vaak als we onze fantasie de vrije loop laten. In een van die gesprekken hadden we het over hoe onze slechte gewoonten de omgeving om ons heen beïnvloeden. We stelden ons de toorn van Moeder Natuur voor die zou leiden tot een reeks wraakacties op mensen. ‘Stel je voor dat de Monastrell-druiven, dezelfde die we proberen te beschermen met de oorsprongsbenaming in Jumilla, besloten het ecosysteem te herstellen door zich tegen ons te keren…’. Na een korte stilte leidde dit gesprek tot het idee voor deze wijn: Een eerbetoon aan onze druiven, een aanbod van vrede aan Moeder Natuur. Ontkurk de fles en open je fantasie. Zo simpel is het. Met zorg gemaakt voor willekeurige gesprekken.”
Wijn informatie
Land | |
---|---|
Streek | |
Druivenras | |
Inhoud | |
Producent | |
Afsluiting | |
Biologisch | |
Houtlagering | |
Smaakprofiel |