Gremillet Blanc de Noirs ‘Gold’

52,50 per fles

Deze Champagne gemaakt van 100% Pinot Noir heeft een mooie goudgele kleur met een fijne aanhoudende mousse. In de neus roept direct geluk op levendige en speelse aroma’s van bloemen en fruittonen zoals acacia, meidoorn, perzik, peer en abrikoos. Maar ook een fijne geur van verse brioche spat het glas uit. De smaak is zeer aangenaam en verfrissend met een mooie balans tussen de zuurgraad en de rijpheid. Dezelfde bloem en fruittonen die het geluk in de neus veroorzaakten maken het drinken van deze Gremillet Gold Edition tot een waar feest. In de afdronk vinden we nog wat geroosterde en gekruide tonen.

Beschrijving

In 1979 besloot de vader van Anne Gremillet zijn eigen Champagne te creëren. Zijn eerste focus was de exportmarkt met in het bijzonder het diplomatieke netwerk. Wat resulteerde in dat 50 ambassades en consulaten over de hele wereld genoten van de Gremillet Champagne. De droom van vader is werkelijkheid geworden en nu is het aan zoon Jean-Christophe en dochter Anne om het bedrijf te runnen en het succes van het bedrijf voort te zetten.

Versheid en elegantie zijn de sleutelwoorden die centraal staan voor de Champagnes van Gremillet. Hoewel ze volgens strikt traditionele methoden worden gemaakt, profiteren ze ook van het gebruik van de modernste wijnbouw- en wijnbereidingstechnieken, waardoor Gremillet door verschillende melanges een perfecte uitdrukking is van het uitzonderlijke wijnbouwgebied: Champagne.
De Champagnes die zij produceren zijn uitsluitend afkomstig van de eerste persing, van de hoogste kwaliteit, die we “cuvée” noemen.
Voor een meer expressief gehemelte van smaken en perfecte rijpheid, hebben de champagnes van Gremillet een langer verouderingsproces dan de AOC-regels suggereren – 22 maanden voor de niet-vintage champagnes.

Het landgoed van Gremillet is gelegen in Balnot SUr Laignes (45 km van
de historische hoofdstad van Champagne, Troyes) en naast het grootste champagneteeltgebied van Les Riceys, het enige dorp dat de derde AOC van de regio produceert, “Rosé des Riceys”.
Met een oppervlakte van 48 hectare zijn de meeste van de wijnstokken geplant in een gebied dat Côte des Bars wordt genoemd. 75% van de wijnstokken zijn pinot noir die zijn geplant in kalksteen-kleigrond op steile, zonovergoten hellingen, waardoor de volle kracht en fruitige smaak van deze variëteit naar voren komt.
Dankzij de ambitie, het werk en de toewijding van de oprichters is het landgoed snel gegroeid. Op jaarbasis produceert Gremillet ongeveer 500.000 flessen.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel