Minius Godello

15,25 per fles

De Godello is een lichtgele en lichte wijn met groene nuances. In de neus vallen de citrus- en bloemige aroma’s op, samen met tonen van wit fruit en kruiden zoals venkel. Een soepele en elegante smaak, samen met de zuren en een frisse en aanhoudende afdronk.

Beschrijving

Adegas Valmiñor is opgericht in 1997 en is gelegen aan de monding van de rivier Miñor in Galicië in Noordwest Spanje. De regio is gekenmerkt door Keltische nederzettingen langs de zee kliffen en op de schiereilanden. Valmiñor heeft 35 hectare aan eigen wijngaarden en met een selectie van terroir en fruit en het gebruik van de nieuwste technologieën worden er wijnen met een specifiek karakter geproduceerd.

Het karakter van de wijnen die van de Godello druif gemaakt worden is zo specifiek dat een grote wijnschrijver ooit de vergelijking maakte met de wijnen uit de Franse Bourgogne. Jancis Robinson schreef het volgende: “Hoe meer ik deze wijn uit het noordwesten van Spanje proef, hoe meer ik ervan ga houden. Het combineert de structuur van witte Bourgognewijnen met de finesse van een sappige druif vol mineraliteit.

Wetenswaardigheid:
Tot enkele jaren geleden stond Galicië als wijnregio nauwelijks op de kaart. De wijn die daar geproduceerd werd, werd vooral in de regio zelf gedronken. Daar is de afgelopen veel verandering in gekomen. Zo is de Albariño al niet meer weg te denken van de wijnkaart maar ook de andere wijnen vanuit Galicië staan voor modern, fris en aromatisch. Dat komt vooral door de nieuwe wetgeving die het gebruik van kwaliteitsdruiven voorschrijft. In het kleine DO Monterrei zijn ruim 30 bodega’s gevestigd die vooral witte wijn maken.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel