Rottensteiner Lagrein

20,50 per fles

Een aangename droge wijn met tonen van viooltjes, Chocola en zoethout. Maar ook rijk aan milde en zoetige tannines en dus toch fluweelzacht met milde zuren.

‘Reserve’ betekent gerijpte wijn. Na dat deze wijn in betonnen tanks is gefermenteerd wordt het in grote houtenvaten gerijpt.

Beschrijving

Al meer dan 50 jaar zijn ze bij het wijnhuis Rottensteiner bezig met de droom van grootvader, Hans. Die droom was het produceren van eigen wijn.

Opgericht in 1956, lag de focus van Hans op de verkoop van open wijnen van de wijnmakerij naar Zwitserland. In de jaren 80 stapte zijn zoon Toni over op het op de markt brengen van flessenwijn en sinds 2001 wordt hij ondersteund door zijn kleinzoon Hannes. Niet alleen de druiven van de 10 hectare van de familie zijn vanaf het begin verwerkt, maar ook die van 50 regionale druiventelers. Deze nauwe samenwerking duurt al generaties lang en is in wezen verantwoordelijk voor de uitstekende kwaliteit van de wijnen.

Zij hebben bewust gekozen voor het rassenkarakter van de bijzondere wijnen met een duidelijke focus op de Bolzano-variëteiten Lagrein, Müller Thurgau en St. Magdalener.

Wijn informatie

Land

Streek

Druivenras

Inhoud

Producent

Afsluiting

Biologisch

Houtlagering

Smaakprofiel